Dutch Good Growth Fund

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) biedt Nederlandse ondernemers financiering voor hun projecten in landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa. Het doel van het fonds is het stimuleren van economische en sociale vooruitgang door handel en investeringen in opkomende markten en ontwikkelingslanden. DGGF is aan te vragen door:

Nederlands midden- en kleinbedrijf (MKB) dat wil investeren in en/ of exporteren naar een van de landen die op de landenlijst staan ​​(zie onderstaande paragrafen). Lokale kleine en middelgrote bedrijven in een van de landen die zijn opgenomen in de DGGF-landenlijst (raadpleeg de secties hieronder).

Binnen het DGGF is er een onderscheid tussen investeren, importeren, exporteren en investeringsfondsen.

Investeren

Dit onderdeel is geschikt wanneer de bank het project niet wil financieren. DGGF-investeren biedt leningen, garanties en participaties met terugbetaalverplichting voor Nederlandse (startende) ondernemers.

Importeren

Met het DGGF-onderdeel Importeren kunt u steun krijgen om uw lokale leverancier voor te financieren. Ook kunt u een financiering krijgen om uw lokale leverancier direct te ondersteunen in zijn/haar groei. Daarvoor gelden specifieke voorwaarden.

Exporteren

Het DGGF-onderdeel Exporteren biedt een kredietverzekering en financieringsmogelijkheden wanneer u goederen wilt verkopen in of exporteren naar een DGGF-land.

Investeringsfondsen

U bent beheerder van een investeringsfonds en wilt de toegang tot financiering voor lokale ondernemers aantrekkelijker maken. Het DGGF-onderdeel Investeringsfondsen moedigt u aan met innovatieve initiatieven te komen.

Financiering

Nederlandse mkb-bedrijven die van plan zijn te investeren in een bedrijf in een van de DGGF-landen, kunnen een lening aanvragen tot 49% (€ 10 miljoen) of een garantie tot 60% van de benodigde financiering. Het Nederlandse MKB moet ten minste 20% van de investering uit eigen middelen financieren en eventuele hiaten met financiering door commerciële banken dichten. Dit onderdeel van DGGF wordt beheerd door RVO, de dienst van de Nederlandse regering.

Nederlandse mkb-bedrijven die van plan zijn naar een koper in een van de DGGF-landen te exporteren, kunnen een exportkredietverzekering aanvragen (tot € 15 miljoen) en, in het geval van de minst ontwikkelde landen, exportfinanciering (tot € 2 miljoen). Dit onderdeel van DGGF wordt beheerd door Atradius Dutch State Business.

MKB-bedrijven in DGGF-landen kunnen financiering aanvragen (eigen vermogen, converteerbare schuld van gewone schuld) uit impactfondsen die worden ondersteund door DGGF. Dit onderdeel van de DGGF wordt beheerd door een consortium van PwC en Triple Jump.

Landen

Afrika: Algerije, Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kaapverdië, Tsjaad, Congo (DRC en Rep), Djibouti, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Gambia, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kenia, Liberia, Libië, Madagaskar, Malawi, Mali, Marokko, Mozambique, Niger, Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Sao Tomé, Senegal, Somalië, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Tanzania, Togo, Tunesië, Oeganda, Zambia en Zimbabwe.

Azië: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Indonesië, Jordanië, Laos, Libanon, Mongolië, Myanmar, Nepal, Pakistan, Palestijnse gebieden, Filippijnen, Sri Lanka, Vietnam en Jemen

Latijns-Amerika: Bolivia, Colombia, Guatemala, Haïti, Nicaragua, Peru en Suriname
Europa: Armenië, Georgië, Moldavië en Kosovo

Weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?